Strange fault at Vu+ Solo 4K

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Strange fault at Vu+ Solo 4K

      My Vu+ Solo 4K suddenly became faulty. After some time (minutes or one hour sometimes) Kernel sends an emergency message and I cannot use the receiver anymore. I have to hardware restart it. I put the crash log here, maybe someone has and idea what could be wrong. The issue occurs with any firmware, so I suspect a hardware fault..
      Display Spoiler
      Jan 13 10:34:34 vusolo4k user.alert kernel: [ 3119.695655] Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 0000004c
      Jan 13 10:34:34 vusolo4k user.alert kernel: [ 3119.703804] pgd = cae414c0
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.alert kernel: [ 3119.706518] [0000004c] *pgd=0b4ba003, *pmd=9c1cd003
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.emerg kernel: [ 3119.711450] Internal error: Oops: 207 [#1] SMP ARM
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.716246] Modules linked in: bluetooth 6lowpan_iphc brcmfb(O) dvb_bcm7376(PO) dvb_base(PO) bcm_event(PO) procmk(O) rt2800usb rt2800lib rt2x00usb rt2x00lib mac80211
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.731208] CPU: 1 PID: 2584 Comm: enigma2 Tainted: P O 3.14.28-1.8 #1
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.738613] task: ce0d7b40 ti: cccca000 task.ti: cccca000
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.744529] PC is at NEXUS_VideoDecoder_GetStatus_impl+0x0/0x1c [dvb_base]
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.752223] LR is at NEXUS_VideoDecoder_GetStatus+0x30/0x50 [dvb_base]
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.758760] pc : [<bf11c750>] lr : [<bf11ecd8>] psr: 20000013
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.758760] sp : ccccbc48 ip : 00009f4a fp : bebebd7c
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.770250] r10: 00000000 r9 : 00000400 r8 : 016e5e68
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.775483] r7 : cb07c580 r6 : 00000000 r5 : 00000000 r4 : ccccbc58
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.782019] r3 : cc8b7500 r2 : 00000001 r1 : ccccbc58 r0 : 00000000
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.788557] Flags: nzCv IRQs on FIQs on Mode SVC_32 ISA ARM Segment user
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.warn kernel: [ 3119.795700] Control: 30c5387d Table: 0ae414c0 DAC: 55555555
      Jan 13 10:34:35 vusolo4k user.emerg kernel: [ 3119.801453] Process enigma2 (pid: 2584, stack limit = 0xcccca238)

      The post was edited 1 time, last by hgdo ().

    • Yes, it happens with any firmware. I discovered that the receiver works fine as long as the TV set is turned on. When I turn off the TV set, immediately or after short time the receiver does not respond to some commands like changing channels, but FTP, telnet is still working. After some time, HDMI is turned completely off, so I suspect something is wrong with HDMI..