Vu+ zero vti 14.0.6 nie wykrywa usb wi fi rtl8188FTV

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Vu+ zero vti 14.0.6 nie wykrywa usb wi fi rtl8188FTV

      New

      Witam, próbuje zainstalować usb wi fi na vu+ zero vti
      Próbowałem przez feed r8188eu i bodajże rtl8192cu i ciągle to samo w opcjach w sieci nie widzi wi fi. Jest tylko info o adapterze LAN. Może coś źle robię, pomoże ktoś?

      • I druga sprawa zaowazylem ostatnio pasek wczytywania w górnym lewym oknie potrafi wczytywać długo i wtedy nie mogę zmienić kanału pilot nie reaguje. Tak z 4min. Wyciagnelem kabel od lan dalej wczytywanie po czasie brak obrazu podpielem lan jest obraz a wczytywanie dalej. Myślalem ze to przez to(jak instalowałem pliki do wi fi) I tak mnie ciekawi co to za wczytywanie można to gdzieś sprawdzić? Wyłączyć jakoś. Vti 14.0.6 tv po cccam
    • New

      Niestety nie wiem, czy ta karta WLAN działa z VU. Sieć WLAN nie jest idealna. Nie chodzi o szybkość, ale z powodów technicznych zawsze są krótkie przerwy w pracy.
      Pasek ładowania wskazuje na problem z siecią.
      Czy masz możliwość korzystania z sieci DLAN (network over electricity)?
    • New

      Tzn nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ja do routera po kablu podłączyłem i tak oglądam. Odbiór jest nawet po odłączeniu kabla sieciowego( Ginie po paru nastu sekundach) a ten pasek dalej tam chodzi. Podłączam odrazu obraz. A ten pasek a wcześniej kółeczko (na vti 14.0.5) wczoraj i dziś ciągle co chwila mieli. Nawet jak odłączę i podłącze kabel.

      Mnie się wydaje że coś w tle pracuje tuner coś mieli. Bo jak by siec słaba to tylko obrazu bym nie miał po przełączaniu kanałów. A tak jak mieli to na górze to w ogóle pilot nie reaguje na żadna komendę.

      Tylko z tym usb wi fi kombinowałem. A jeśli nawet urządzenie na usb wi fi nie jest podpięte to macie w opcjach "sieć bezprzewodowa"? Bo mnie się wydaje że nawet tego nie mam.

      The post was edited 1 time, last by rafa84 ().

    • New

      Zgaduję, że pudełko próbuje gdzieś się do niego dostać. Albo dysk sieciowy, albo twardy.
      Prawdopodobnie potrzeba prawdziwego zawodowca, żeby to odkryć.
      Będzie potrzebował logu do debugowania, zobaczymy, co znajdzie.

      Datei:Einstellungen System 5.png – Vu+ WIKI

      The post was edited 1 time, last by TomKruhs ().

    • New

      Przepraszam, nie mogę czytać dzienników debugowania.
      Nie wiem też, czy i ilu polskojęzycznych użytkowników potrafi. Używam "DeepL" do tłumaczenia.
      Może spróbujesz po niemiecku lub angielsku, aby uzyskać pomoc lepiej lub szybciej.

      The post was edited 1 time, last by TomKruhs ().

    • New

      Może nagranie lub przesunięcie czasowe wylądowało w pamięci flash.
      Jeśli nie masz podłączonego dysku twardego, katalog /media/hdd powinien być pusty. W przeciwnym razie zawartość znajduje się w pamięci flash.
      To oczywiście możliwość.
    • New

      Tak, albo box próbuje uzyskać dostęp do zasobów (sieci lub dysku twardego).
      Albo twoja pamięć flash jest pełna.
    • New

      Nagranie, lub przesunięcie czasowe zwykle idzie do /media/hdd. Jeśli nie jest podłączony żaden dysk twardy, pamięć flash wypełni się.
      Proszę sprawdzić katalog /media/hdd, czy znajdują się w nim filmy lub "timeshift-files".
    • New

      Nie mam tam żadnych dużych plików w/w katalogach

      Już chyba wiem czemu tak mieli. Ustawienia sieci. Jak miałem podpięty tuner do PC(wi fi Router2) i udostępniałem mu internet to nie ma tego długiego wczytywania. A jak podłączyłem do routera2 to jest.

      Router2 działa po przez WDS pobiera sygnał wi fi od routera1 i udostępnia go dalej.

      Server DHCP na Router2 musiałem wył żeby internet działał

      Wydaje mi się że to po stronie Vu+ wina. Jak to ustawić by nie mielilo?

      The post was edited 1 time, last by hgdo: 16 MB photos removed. Make real screenshots! ().

    • New

      Cały czas na kablu jest. Nie mam właśnie tego okna wyboru między LAN a wlan.

      Brama na router1 10.0.0.138

      A na router2 nie wlasnie jakie ip. Bo jak podpinam pod pc Router2 to zmieniam wcześniej na PC ip4 na 192.168.1.1. I tak wchodzę na router2. A jak odłączę od PC i podlacze się przez komórkę do wifi Router2 to nie wejdę już na router2 przez 192.168.1.1. Jak to ugryźć?
    • New

      Cóż, albo drążek WLAN nie działa z VU, albo brakuje oprogramowania z kanału.



      Przepraszam, nie jestem specjalistą od sieci.
    • New

      Nie miałem tego. Zainstalowałem zresetowałem tuner włożyłem usb wifi. Dalej to samo, po wciśnięciu "sieć" jest obrazek 2. Brak możliwości wybrania wlan
      Images
      • 0C844E0D-9630-4016-9905-7271B7DD63D0.jpeg

        81.21 kB, 480×640, viewed 1 times
      • 813DD258-5513-4571-894A-40CB3828D4CA.jpeg

        63.39 kB, 480×640, viewed 2 times

      The post was edited 1 time, last by hgdo ().

    • New

      Prawdopodobnie drążek WLAN nie jest kompatybilny. Chyba nie mogę ci tam pomóc.