Geheugenruimte voor Flash vergroot - 400 GB op HDD3 gewist!

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Geheugenruimte voor Flash vergroot - 400 GB op HDD3 gewist!

   Beste mede-VU+-gebruikers,

   ik heb jullie hulp nodig.
   Ik kreeg de melding dat er van het Flashgeheugen nog maar minder dan 1 MB vrij was. Ik vond ergens in het menu een mogelijkheid om (een deel van) de harde schijf daarvoor bij te schakelen.

   Dat heb ik voor HDD3 gedaan, die partitie is 500 GB groot, dus ik nam aan dat er wel een paar MB naast de films daar geplaatst zouden kunnen worden.

   Maar vanmiddag kwam ik er tot mijn ontzetting achter dat de gehele partitie is gewist, ruim 400 GB aan films verdwenen! Nergens een waarschuwing daarvoor gezien, dat weet ik zeker. Op de afbeelding is te zien wat er nu op HDD3 staat.

   Voordat ik nu iets ga ondernemen zou ik heel graag weten hoe ik dit weer kan herstellen. Wie heeft er een goede raad?

   Bij voorbaat mijn grote dank!
   Philip.
   Images
   • Flash-uitbreiding op HDD3.jpg

    14.18 kB, 409×400, viewed 4 times
  • phebosma wrote:

   Ik vond ergens in het menu een mogelijkheid om (een deel van) de harde schijf daarvoor bij te schakelen.
   Kun je dat beter specifieren? Want bij mijn weten is bij de VTi Image niet zo een optie ingebakken zonder extra plugins...En naargelang wat je exact gedaan hebt kan beter ingeschat worden of er nog iets te redden is...

   Daarnaast kan het ook zijn dat enkel de mountplaats gebruikt werd maar bv. niet de harde schijf...ik zou eens nagaan of de harde schijf daadwerkelijk als hdd3 gemount is en of de partitie daadwerkelijk weg is...

   Indien dit het geval is is er vermoedelijk met Linux Software nog het een en ader te redden, aangezien er normaal hoogstens een soft delete gedaan werd (index gewist maar bytes nog aanwezig), alles zal waarschijnlijk niet meer te redden zijn. Voor de juiste software best eens googelen ben daar ook geen specialist in...
   Docendo Discimus
   KEIN SUPPORT PER PN!

   Bouquets edtieren? Picons verwalten? Thread (v20.0 released)

   The post was edited 2 times, last by Clemens ().

  • Flash expander is een oude plugin die niet standaard in het VTi image zit, weet zelf niet of die op de feed zit...Heb het zelf ooit nog getest maar werkte niet goed, heb dan later de pluginmover gebruikt, die wist zeker niets (bij de flashexpander weet ik het niet exact meer)
   Docendo Discimus
   KEIN SUPPORT PER PN!

   Bouquets edtieren? Picons verwalten? Thread (v20.0 released)
  • Enig idee of het verwijderen van alle inhoud nu ongedaan gemaakt kan worden? Ik heb een jaar geleden onder Windows 7 bij één schijf heel aardige resultaten gehad, maar dit is Linux, valt dat ook goed te herstellen?
  • Hangt er van af wat flashexpander allemaal gedaan heeft. Ik vermoed dat ook hier hoogstens enkel de Bestandsindex gewist werd (en enkel wat fysiek overgeschreven is is niet meer te redden). Ik zou de HDD in een PC inbouwen waar Ubuntu of dergelijke geinstalleerd is, en daar dan met bv. Testdisk gebruiken om de bestandsindex proberen te reconstrueren (handleidingen zie google)
   Docendo Discimus
   KEIN SUPPORT PER PN!

   Bouquets edtieren? Picons verwalten? Thread (v20.0 released)
  • Dat is het probleem bij zaken als Flash Expander. Die pakt een bestaande partitie en maakt deze geschikt om te koppelen aan de 'var' en 'usr'. Helaas is die niet zo slim en kijkt/vraagt niets maar gaat gewoon uit van..... Maar goed, moutarde après le diner...

   Volgende keer de HDD loskoppelen of unmounten. Klein USB stickje pakken en deze voor Flash Expander gebruiken. Daarna de HDD weer koppelen/mounten....
   Let er wel op dat Flash Expander niet zaligmakend is. Een deel gaat toch in de gewone flash en loopt dus langzaam vol. Vergelijk het maar met de Windows Registry en de bijbehorende DLL's..

   Wellicht handiger om een wat nieuwere ontvanger te kopen. Waarschijnlijk praten we hier over een oude Duo of Ultimo met maar 256Mb flash. Huidige modellen (ook de kleinste VU+ Zero 4K) zitten al snel op de 2Gb... Dan ben je de problemen meteen kwijt..
  • Ik heb van allerlei reddingsprogramma's geprobeerd om de gewiste partitie terug te halen, maar tot nu toe tevergeefs. TestDisk in Linux en in Windows ziet geen andere dan de huidige inhoud. Ik lees wel over een trits aan 'superblocks' waarin informatie over het vorige bestandssysteem te vinden zou moeten zijn, maar daar kom ik eerlijk gezegd niet uit. Ik ben niet zo behendig in dit soort dingen. Is het een idee om de nieuwe partitie te verwijderen om reddingsprogramma's zoals TestDisk uit te dagen om beter te zoeken of is dat onzin? Ik zou elke handreiking op prijs stellen. Alvast mijn dank!
  • Linux is beduidend beter/secuur in het wissen dan standaard Windows. Als je schijf in ext4 formaat geformateerd is kun je ervan uitgaan dat je ze nooit meer succesvol kunt terughalen. Een (dure?) levensles dus. Linux ext4 gebruikt geen FAT á la Windows maar werkt zoals je gemerkt hebt met (super) blocks. Deze worden aan elkaar gelinkt al naar gelang de bestandsgrootte en beschikbare schijfruimte. Dit om een constante lees/schrijfsnelheid te garanderen. Enige manier om iets terug te halen is de startsector te achterhalen van een bestand en dan sector voor sector te zoeken naar het volgende deel. Met pure tekstbestanden zou dat nog gaan, maar met videodata is dat gewoon schier onmogelijk.. Heb ook deze ervaring mogen meemaken (bijna) defecte disk.. Nooit wat gevonden. Nieuwe schijf erin en regelmatig (incremental) backup maken..